Το “Ινστιτούτο Βιωματικής Παρέμβασης NDI” σας προσκαλεί σε Ημερίδα,
που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 22/10, 10:00-17:00, στο χώρο του
Ινστιτούτου, Βαλαωρίτου 7, στη Θεσσαλονίκη.


Η συμμετοχή είναι δωρεάν.

 

Θα χαρούμε πολύ να σας έχουμε κοντά μας.
 

  

 

 

Τα τελευταία χρόνια πολλοί από αυτούς που γνώρισαν τη Βιωματική Εκπαίδευση και την Παρεμβαίνουσα Μη Κατευθυντικότητα (NDI) μέσω του έργου και της διδασκαλίας του καθηγητή Κώστα Μπακιρτζή, στην Παιδαγωγική Σχολή, στο Πανεπιστήμιο και στη Θεσσαλονίκη γενικότερα, επιθυμούν να διατηρήσουν μια λιγότερο ή περισσότερο συστηματική επαφή με τον χώρο αυτό. Πολλοί επίσης έχουν ακούσει και ενδιαφέρονται να γνωρίσουν από κοντά τη θεωρία, τις μεθόδους και τις πρακτικές της Βιωματικής αυτής πρότασης στην παιδαγωγική, στην ψυχολογία και την ψυχοθεραπεία, στις ανθρώπινες επιστήμες ευρύτερα.

Στόχος των Ημερίδων Βιωματικής Εκπαίδευσης είναι η βιωματική παρουσίαση των βασικών αρχών της Βιωματικής Παιδαγωγικής και της Παρεμβαίνουσας Μη Κατευθυντικότητας (NDI). Μιας ριζοσπαστικής εκπαιδευτικής και ψυχοθεραπευτικής μεθόδου επικέντρωσης στην επιθυμία των συμμετεχόντων, με προτάσεις εκ μέρους των εμψυχωτών που βασίζονται στους ίδιους τους συμμετέχοντες και στις επιθυμίες τους. Μια μέθοδο που έχει παρουσιάσει ο Γάλλος καθηγητής Michel Lobrot.

Προτείνουμε λοιπόν μια αρχική συνάντηση γνωριμίας και προσανατολισμού για όσους ενδιαφέρονται. Ειδικότερα, προτείνουμε βιωματικά εργαστήρια γνωριμίας, έκφρασης και επικοινωνίας. Όσοι μας γνωρίζουν για πρώτη φορά θα έρθουν σε επαφή με τις μεθόδους και τις πρακτικές μας, ενώ όσοι ήδη συμμετείχαν σε κάποια δράση μας θα ξαναβρεθούν και θα βιώσουν το γνωστό για αυτούς κλίμα. Τέλος, προτείνουμε δραστηριότητες για κάθε ακαδημαϊκή χρονιά. Ασφαλώς, με χαρά περιμένουμε και τις δικές σας ιδέες, σκέψεις και προτάσεις. Όλα αυτά επιδιώκουμε να δούμε και να συζητήσουμε μαζί από κοντά …