ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΣΤΗ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ

Δημοτικό Κάμπιγκ Ελεύθερης Διαβίωσης

3-8 ΙΟΥΛΙΟΥ2017

 

ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ NDI

Non-Directivité Intervenante

Παρεμβαίνουσα Μη Κατευθυντικότητα

 

Διοργάνωση:

 

Εμψύχωση:

 

Κώστας Μπακιρτζής

Αν. καθηγητής Δυναμικής των Ομάδων,  Α.Π.Θ

                

Στέλιος Γκιουζέπας

 Κλινικός – Κοινωνικός Ψυχολόγος

Εμψυχωτής – Ψυχοθεραπευτής NDI

 

Γιώργος Σλαυκίδης

Εκπαιδευτικός Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης

Εμψυχωτής NDI

 

 

Η "Ομάδα  Συνάντησης NDI" αποτελεί μια εναλλακτική πρόταση  συνάντησης και επικοινωνίας με άλλους ανθρώπους, μια εναλλακτική πρόταση διακοπών με βάση τις αρχές και το πνεύμα της NDI, μια πρόταση ελευθερίας, ενεργού συμμετοχής, χαράς, επαφής με τη φύση, μια πρόταση δημιουργικότητας.

Η " Ομάδα  Συνάντησης NDI"  θα ξεκινήσει τη Δευτέρα 3/7/2017 στις 19:30 και θα ολοκληρωθεί το Σάββατο 8/7/2017, το βράδυ. Καθημερινά θα πραγματοποιούνται 2 συναντήσεις (πρωϊνές 10:00-13:00 και απογευματινές 18:00-21:00). Όλες οι συναντήσεις πραγματοποιούνται σε ανοικτό χώρο.

 

 

Έναρξη Συνάντησης: Δευτέρα 3/7/2017, 19:30

Πρώτη γνωριμία επαφή με τους συμμετέχοντες και τους εμψυχωτές,  βιωματική παρουσίαση των αρχών της NDI, επικέντρωση στην ανάδυση και την έκφραση των επιθυμιών των συμμετεχόντων, διαμόρφωση του περιεχομένου και της μορφής των συναντήσεων ως άσκηση ελευθερίας και δημιουργικότητας, χώρου χαράς και επαφής με τη φύση .

 

Πρωϊνές Συναντήσεις:

Βιωματικά εργαστήρια έκφρασης και επικοινωνίας, χαρακτηριζόμενα από στάση συνοδείας, διευκόλυνσης, ακρόασης, ενσυναίσθησης, γνησιότητας και αποδοχής του άλλου, με βάση το τρίπτυχο Ακούω – Προτείνω – Συνοδεύω. Οι πρωϊνές συναντήσεις πραγματοποιούνται σε μικρές ομάδες με βασικές θεματικές που προκύπτουν από τις εκφρασμένες επιθυμίες και τα αιτήματα  των συμμετεχόντων. Ενδεικτικά αναφέρονται παρακάτω κάποιες μέθοδοι – τεχνικές που θα χρησιμοποιηθούν:

 

 • Βιωματικές ασκήσεις – παιχνίδια για το «ζέσταμα» της ομάδας

 • Βιωματικά εργαστήρια γνωριμίας, έκφρασης, επικοινωνίας, ανάπτυξης της δημιουργικότητας

 • Μέθοδοι και τεχνικές συνοδείας, ενεργούς ακρόασης και επαναδιατύπωσης (reformulation), με ενσυναίσθηση, γνησιότητα και ανεπιφύλακτα θετική αποδοχή, σύμφωνα με την παράδοση του ΚurtLewin και του Carl Rogers

 • Μέθοδοι και τεχνικές προερχόμενες από το κίνημα του ανθρώπινου δυναμικού (Ραϊχικές μέθοδοι, Ψυχόδραμα, Κοινωνιόγραμμα, Θεραπεία Gestalt, δραματοποίηση, παιχνίδια ρόλων, κ.α.)

 • Μέθοδοι και τεχνικές διευκόλυνσης της έκφρασης και της επικοινωνίας (αυτόματη – αυθόρμητη έκφραση στο γραπτό και προφορικό λόγο, αυτόματη σωματική έκφραση με κίνηση, χορό, αυθόρμητο θέατρο, αισθητική έκφραση, art-therapy κ. α.)

 • Τεχνικές χαλάρωσης – ενεργοποίησης, μασάζ

 • Μέθοδοι και τεχνικές που θα ανακύψουν από την εμπειρία, τη δημιουργικότητα και εφευρετικότητα των εμψυχωτών και των συμμετεχόντων

 • Βιωματικές δράσεις με στόχο την επαφή με τη φύση, την ιστορία και το νησί της Σαμοθράκης

 

Απογευματινές συναντήσεις:

 • Συνάντηση όλων των συμμετεχόντων σε ολομέλεια, μοίρασμα, έκφραση, ανταλλαγή εμπειριών και βιωμάτων 
 • Παρουσίαση  των αρχών της NDI
 • Προετοιμασία των πρωϊνών συναντήσεων


Σάββατο 8/7/2017: 18:00-21:00

Κλείσιμο της “Ομάδας Συνάντησης NDI”, εντυπώσεις, συναισθήματα,  αποχαιρετισμός

 

 

Κόστος Συμμετοχής:70 ευρώ

Παρακαλούμε, για λόγους δυναμικής της ομάδας, οι συμμετέχοντες να εγγραφούν για το σύνολο των ημερών. Σε διαφορετική περίπτωση, παρακαλούμε επικοινωνείστε με τους διοργανωτές.

 

         Πληροφορίες - Δηλώσεις Συμμετοχής:

         Γκιουλέ Ιωάννα, 6945013229

         Ζαχαριά Ελένη, 6938937033

  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.   

 www.vpndi.gr

 

Θα δοθούν Βεβαιώσεις Συμμετοχής

Προτεινόμενη Διαμονή: Κάμπινγκ Ελεύθερης Διαβίωσης Δήμου Σαμοθράκης

 

Κόστος Προτεινόμενης Διαμονής: Περίπου 2 ευρώ/άτομο/ημέρα. Παρέχεται σημαντική έκπτωση στο κόστος του κάμπινγκ Ελεύθερης Διαβίωσης του Δήμου Σαμοθράκης για όλους τους συμμετέχοντες.

Το κάμπινγκ "Ελεύθερης Διαβίωσης" είναι δημοτικό,  13,8 km από την Καμαριώτισσα (το λιμάνι στο οποίο φτάνει το πλοίο) και 1,2 km απο τα Θέρμα (περιοχή Θέρμα Πλατιά). Σε κάποιους χάρτες αναφέρεται ως "Δημοτικό Κάμπιγκ Πλατιάς". Το συγκεκριμένο κάμπιγκ βρίσκεται δίπλα στη θάλασσα, μέσα σε ένα σχετικά πυκνό δάσος, έκτασης 30 στρεμμάτων. Έχει δέντρα αρκετά ψηλά που προσφέρουν σκιά και δροσιά όλη την μέρα. Ακόμα και στην περίοδο της high season μπορείς πολύ εύκολα να βρεις χώρο για πολλές σκηνές. Η φύση οργιάζει και πραγματικά το μέρος αυτό είναι η χαρά του φυσιολάτρη.

Προτεινόμενες παράλληλες εκδηλώσεις:

 • Μουσικές βραδιές, πάρτυ, θεατρικά δρώμενα

 • Επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο  της Παλαιόπολης και στο “Ιερό των Μεγάλων Θεών”

 • Ορειβατικοί περίπατοι – ανάβαση στις βάθρες και στο βουνό Σάος