Ομιλία με θέμα: «Πώς να μη μεγαλώνετε τα παιδιά σας»

Ομιλητής: Δρ. Κρίτων Χριστιανόπουλος

Νευρολόγος-Ψυχίατρος, Παιδοψυχίατρος

Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 19.00 

Είσοδος Ελεύθερη

Οι συνεχείς αλλαγές και μεταλλάξεις της μοντέρνας ζωής, δημιουργούν την ανάγκη για μια πιο βαθιά, σωστή και ταυτόχρονα απλή πληροφόρηση, σε ό,τι αφορά θέματα της ψυχής μας και της συμπεριφοράς των παιδιών μας. Ο κόσμος, είναι και δεν είναι, ό,τι ήταν.

Στο βάθος, όλοι έχουμε ανάγκη να πλησιάσουμε τον συνάνθρωπό μας, πέρα από την ψευδή ασφάλεια που προσφέρει η εξασφαλισμένη απόσταση του διαδικτυακού κόσμου. Χάρη σ΄αυτή την επικοινωνία, έχουμε μια μικρή ελπίδα, να αλλάξουμε τα πράγματα για εμάς και τους γύρω μας. Είναι, εν τούτοις, αδύνατο σήμερα, σ΄αυτόν τον τομέα, να μη λάβουμε υπόψη μας τις αλλαγές στην τεχνολογία.

*

Ο Κρίτων Χριστιανόπουλος μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη και αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το 1968. Εκπλήρωσε τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις και τη θητεία του σαν αγροτικός γιατρός και εν συνεχεία έγινε δεκτός στο Πανεπιστήμιο του Montpellier, Γαλλία (1973) όπου σπούδασε, με υποτροφία της Γαλλικής κυβερνήσεως, Κλινική Νευρολογία στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Gui de Chauliac, Δ/ντής Prof. Labange επίσης στο ίδιο Νοσοκομείο σπούδασε Νευροφυσιολογία με Δ/ντή τον Prof. Passoin.

Τα επόμενα δέκα έτη έζησε στην Αμερική όπου ειδικεύτηκε στην Ψυχιατρική στο Πανεπιστήμιο Johns Hopkins, Phipps Clinic Βαλτιμόρη, και Παιδοψυχιατρική στο Πανεπιστήμιο Columbia New York State Psychiatric Institute, USA. Απέκτησε κατόπιν εξετάσεων τους αντίστοιχους τίτλους ειδικότητάς στην Ψυχιατρική Παίδων και Εφήβων.

Δούλεψε σαν Assistant Professor στο Western Psychiatric Institute της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Pittsburgh USA όπου εκπόνησε και τη διατριβή του. Εργάστηκε επίσης στην Κλινική Διαταραχών της Διάθεσης στο ίδιο Πανεπιστήμιο.

Διηύθυνε επί ένα εξάμηνο Ψυχιατρικό Τμήμα Παίδων στο Jersey City Medical Center και εργάστηκε σαν Σύμβουλος στη Δ/νση Εκπαιδευτικού Συστήματος της Νέας Υόρκης.

Επέστρεψε στην Ελλάδα όπου του 1987 ίδρυσε και διεύθυνε μέχρι το 2010 το Παιδοψυχιατρικό Τμήμα του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης. Το Τμήμα εκτός από τις άλλες δραστηριότητές του παρέχει και την πλήρη ειδικότητα της Παιδοψυχιατρικής.

Διετέλεσε Εθνικός Αντιπρόσωπος της Ελλάδος μέσω της Γεν. Γραμματείας Ερευνών και Τεχνολογίας στις Βρυξέλλες. και υπήρξε εξεταστής σε όλες τις εξετάσεις για τη χορήγηση ειδικότητας στην Παιδοψυχιατρική

Υπήρξε βασικό στέλεχος στις έρευνες του National Institute of Mental Health των Η.Π.Α. σχετικά με κατάθλιψη σε παιδική και εφηβική ηλικία όπου, συνεργάστηκε στενά με τους Καθηγητές Ψυχιατρικής Marika Kovacs, στα ερευνητικά προγράμματα και με τον Καθηγητή Himelhoch, ειδικό σε θέματα κατάθλιψης, που ήταν επιβλέπων στη διατριβή του.

Ο Κρίτων Χριστιανόπουλος είναι μέλος της Αμερικανικής Εταιρείας Παιδιών και Εφήβων, Αντιπρόεδρος στο Ψυχιατρικό Τμήμα της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας και μετέχει ενεργά και σε άλλες Ελληνικές Επιστημονικές Εταιρείες.

΄Εχει συγγράψει «Εγχειρίδιο Ψυχιατρικής Παιδιού και Εφήβου. (έκδ. University Studio Press Θεσσαλονίκη).

Μοιράσου το:

Περισσότερες δραστηριότητες