Οι άνθρωποί μας

Γνώρισε τα πρόσωπα του Ινστιτούτου, τους συνεργάτες και τους εκπαιδευτές μας

Το ινστιτούτο μας

Το Ινστιτούτο «Βιωματική Παρέμβαση NDI» ιδρύθηκε τον Ιούνιο του 2017 στη Θεσσαλονίκη, και βρίσκεται στην οδό Βαλαωρίτου 7 (στο βάθος της στοάς)

Οι άνθρωποί μας

Γνώρισε τα πρόσωπα του Ινστιτούτου Βιωματική Παρέμβαση ndi, τους συνεργάτες και τους εκπαιδευτές μας

Το ινστιτούτο μας

Το Ινστιτούτο «ΒΙΩΜΑΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ NDI» ιδρύθηκε τον Ιούνιο του 2017 στη Θεσσαλονίκη, και βρίσκεται στην οδό Βαλαωρίτου 7 (στο βάθος της στοάς)

Κώστας Μπακιρτζής
Μέλος του Ινστιτούτου “Βιωματική Παρέμβαση NDI”
Ψυχοθεραπευτής – Εκπαιδευτής NDI

Ο Κώστας Μπακιρτζής είναι Κλινικός & Κοινωνικός Ψυχολόγος-Ψυχοπαιδαγωγός, πρ. Αναπληρωτής Καθηγητής της Παιδαγωγικής Σχολής ΑΠΘ, Εμψυχωτής ομάδων, Ψυχοθεραπευτής-Εκπαιδευτής & Επόπτης NDI.
Σπούδασε Φυσική (ΑΠΘ,1964-1970), Επιστήμες της Παιδείας (Paris 8, 1974-78), Κλινική και Κοινωνική Ψυχολογία (Paris 7, 1981-1986). Εκπαιδεύτηκε στην Ραϊχική Ψυχοθεραπεία (Bionergetics) και στην NDI με τον M.Lobrot.
Ιδρυτικό μέλος του Πανελληνίου Συλλόγου NDI και του Ινστιτούτου Βιωματική Παρέμβαση NDI. Συγγραφέας βιβλίων, δοκιμίων και επιστημονικών άρθρων.

Ιωάννα Γκιουλέ
Μέλος του Ινστιτούτου “Βιωματική Παρέμβαση NDI”
Ψυχοθεραπεύτρια – Εκπαιδεύτρια NDI

Η Ιωάννα Γκιουλέ σπούδασε Φυσική στο Α.Π.Θ. Κατα τη διάρκεια των σπουδών της γνώρισε τα μαθήματα δυναμικής των ομάδων και εμψύχωσης του Κώστα Μπακιρτζή στην Παιδαγωγική σχολή του Α.Π.Θ τα οποία και παρακολούθησε συστηματικά. Ευαισθητοποιημένη για τις επιστήμες του ανθρώπου, οι οποίες τελικά και την κέρδισαν, εκπαιδεύτηκε στην μέθοδο της NDI. 

Είναι Εμψυχώτρια ομάδων, Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας, Ψυχοθεραπεύτρια καθώς και εκπαιδεύτρια NDI. Συμμετείχε ως εμψυχώτρια σε μεταπτυχιακά προγράμματα (Θεσσαλονίκη, Κύπρος) και συνεργάστηκε με τον Michel Lobrot και την N.Habrias-Simon στην επεξεργασία θεωρητικών και μεθοδολογικών ζητημάτων της NDI. Έχει επίσης ειδικευτεί στην Ολιστική Γυμναστική.

Είναι ιδρυτικό μέλος και συντονίστρια του Ινστιτούτου Βιωματική Παρέμβαση NDI. Εμψυχώνει και διευθύνει βιωματικά και επιμορφωτικά  εργαστήρια ενηλίκων και εργάζεται στον χώρο της Ψυχικής Υγείας. Συνεχίζει να επιμορφώνεται σε θέματα θεραπείας και εκπαιδεύεται στην Εποπτεία.

Είναι μέλος της  Ελληνικής Εταιρείας Συμβουλευτικής (ΕΕΣ) και Αντιπρόεδρός του Πανελληνίου Συλλόγου Παρεμβαίνουσας Μη Κατευθυντικότητας. 

Γιώργος Σλαυκίδης
Μέλος του Ινστιτούτου “Βιωματική Παρέμβαση NDI”
Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας – Εκπαιδευτής NDI

Ο Γιώργος Σλαυκίδης είναι Νηπιαγωγός, μέλος του Ινστιτούτου «Βιωματική Παρέμβαση NDI», Εμψυχωτής & Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας NDI.
Σπούδασε στο Τμήμα Επιστημών Προσχολικής Αγωγής & Εκπαίδευσης (ΑΠΘ), με μεταπτυχιακές σπουδές στην Περιβαλλοντική Εκπαίδευση.
Έχει ειδικευτεί στην Παρεμβαίνουσα Μη κατευθυντικότητα (NDI).
Εργάζεται στο ΚΕΠΕΑ (Κέντρο Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον & την Αειφορία) Ελευθερίου Κορδελιού και ερευνά στην διδακτορική του διατριβή την εφαρμογή της NDI στην Εκπαίδευση για την Αειφορία. Έχει δημοσιεύσει άρθρα και εκπαιδευτικό υλικό για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση και τη Βιωματική Μάθηση.
Εμψύχωσε θεατρικό παιχνίδι, οργάνωσε κατασκηνώσεις, συμμετείχε σε μουσικοθεατρικές παραστάσεις με το «Κρουστόφωνο».

Περικλής Αγγελόπουλος
Ψυχοθεραπευτής
Εκπαιδευτής NDI

Ο Περικλής Αγγελόπουλος είναι Ιστορικός του Πολιτισμού (ΕΑΠ), με εξειδίκευση στην Msc Κλινική Κοινωνική Ψυχολογία των Εξαρτήσεων και των Ψυχοκοινωνικών Προβλημάτων (ΑΠΘ). Έχει ειδικευτεί στην εμψύχωση και ψυχοθεραπεία ομάδων και ατόμων και είναι Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας (NDI). Έχει εκπαιδευτεί στην θεραπεία τραύματος με την μεθοδολογία της Σωματικά Επικεντρωμένης Ψυχοθεραπείας Γκεστάλτ και είναι μέλος του πανελλήνιου συλλόγου θεραπευτών της. (ΣΕΨΓ).
Ακόμα, φοιτά στο τμήμα Θεολογίας, της Θεολογικής Σχολής Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), έχει ολοκληρώσει το Msc Θεολογία και Πολιτισμός με κατεύθυνση στην Ορθόδοξη Δογματική, Ιστορία της Φιλοσοφίας και Οικουμενικής Θεολογίας (ΑΠΘ) και είναι Υπ. Διδ. Θεολογίας με τα ενδιαφέροντα του να στρέφονται στην Αισθητική Θεολογία και τη μελέτη του έργου του Φ. Ντοστογιέφσκι. (ΑΠΘ).
Εργάζεται από το 2004 με ανθρώπους με προβλήματα εξάρτησης, ενώ από το 2013 εργάζεται με ανθρώπους με προβλήματα αστεγίας, εξαρτήσεων, ψυχικά πάσχοντες, πρόσφυγες και άλλες ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. Τα τελευταία χρόνια εργάζεται ιδιωτικά με την θεραπευτική του προσέγγιση να επικεντρώνεται σε ζητήμα κακοποίησης, τραύματος, άγχους, κοινωνική φοβίας, εξαρτήσεων από το τσιγάρο, ναρκωτικά, αλκοόλ, τυχερά παιχνίδια, διαδίκτυο.

Εύση Αρζόγλου
Ψυχοθεραπεύτρια – Εκπαιδεύτρια NDI

Η Αρζόγλου Ευθυμία- Σουλτάνα είναι Ψυχολόγος, Εκπαιδευτικός Α/θμιας Εκπαίδευσης, Εμψυχώτρια ομάδων, Ψυχοθεραπεύτρια & Επόπτρια NDI.
Σπούδασε Πληροφορική στο ΤΕΙ Ηπείρου και Ψυχολογία στο Α.Π.Θ. Εχει ειδικευτεί στην Παρεμβαίνουσα Μη κατευθυντικότητα (NDI). Είναι ιδρυτικό μέλος ανεξάρτητης ομάδας ψυχοθεραπευτικού θεάτρου (Playback). Συνεργάζεται με φορείς και ομάδες κοινωνικά αποκλεισμένων και εξαρτημένων ατόμων. Είναι επιστημονικό μέλος του ΚΟΙΣΠΕ Ημαθίας “Δεσμός”.
Τα τελευταία 20 χρόνια εργάζεται ως εκπαιδευτικός στην Α/θμια εκπαίδευση, στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας, συντονίζει ομάδες ιδιωτικά και σε δημόσιους φορείς, συνοδεύει και υποστηρίζει άτομα με θέματα Ψυχικής Υγείας.
Είναι μέλος του Πανελληνίου Συλλόγου ψυχοθεραπευτών της NDI και της Ελληνικής Εταιρείας Συμβουλευτικής (ΕΕΣ).

Χριστίνα Βασιλείου
Εμψυχώτρια oμάδων – Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας
Ψυχοθεραπεύτρια

H Xριστίνα Βασιλείου είναι απόφοιτη του τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στην Ανθρώπινη Απόδοση και Υγεία.
Έχει ειδικευτεί στην Παρεμβαίνουσα Μη κατευθυντικότητα (NDI).
Για δώδεκα χρόνια εργάστηκε στην Ειδική Αγωγή με εξειδίκευση σε παιδιά με αυτισμό , έχοντας ταυτόχρονα και ερευνητικό έργο.
Από το 2003 εργάζεται στο χώρο της ψυχικής υγείας, στο πρόγραμμα Εναλλακτικής Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων “ΑΡΓΩ”, συντονίζοντας θεραπευτικές ομάδες προσωπικής Ανάπτυξης και σωματικής Έκφρασης και Επικοινωνίας.
Είναι εμψυχώτρια ομάδων Μαύρου Θεάτρου. Εμψυχώνει και συντονίζει βιωματικά-επιμορφωτικά εργαστήρια ενηλίκων.
Είναι μέλος του Πανελληνίου Συλλόγου ψυχοθεραπευτών της NDI και της Ελληνικής και της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Συμβουλευτικής (ΕΕΣ).

Ιωάννης Ντόβρος
Ψυχοθεραπευτής
Εκπαιδευτής NDI

Ο Ντόβρος Ε. Ιωάννης είναι Coach, Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας, Εμψυχωτής Ομάδων και Ψυχοθεραπευτής NDI. Είναι ιδρυτικό μέλος της ΚΟΙΝΣΕΠ “Πορεία Υγείας”, Κέντρου Ψυχοθεραπείας, Ολιστικών Θεραπειών, Εκπαίδευσης, και Κοινωνικών Παρεμβάσεων και του CHESS Project στον Βόλο.
Σπούδασε ΤΕΦΑΑ, Κοινωνική Κλινική Ψυχολογία (MSc), Θεολογία και Φωτογραφία και έχει ειδικευτεί ψυχοθεραπευτικά στην Παρεμβαίνουσα Μη Κατευθυντικότητα (NDI), στο Evidence Based Coaching (Athens Coaching Institute), στο ψυχοθεραπευτικό θέατρο (Playback) και σε διάφορες ψυχοσωματικές εναλλακτικές θεραπείες (CranioSacral, Ρεφλεξολογία, Zhineng Qigong κ.α).
Τα τελευταία 20 χρόνια επαγγελματικά συντονίζει ομάδες και υποστηρίζει ανθρώπους σε θέματα ψυχικής και σωματικής υγείας, ενώ έχει συνεργαστεί με διάφορους φορείς υποστηρίζοντας άτομα που βιώνουν κοινωνικό αποκλεισμό (εξαρτημένοι, ψυχικά πάσχοντες) και ΑμΕΑ.
Είναι εκπαιδευτής ενηλίκων (ΕΟΠΠΕΠ, British Council) και έχει διδάξει σε ΑΤΕΙ, ΙΕΚ και ΚΔΒΜ της χώρας, ενώ διοργανώνει τα τελευταία 6 χρόνια διεθνή retreat στο Πήλιο με έμφαση στην προσωπική ανάπτυξη.
Επιπρόσθετα τα τελευταία 10 χρόνια συντονίζει προγράμματα, υποστηρίζει ομάδες στον χώρο της Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας, της εκπαίδευσης Ενηλίκων, και των ΑμεΑ.
Είναι μέλος του Πανελληνίου Συλλόγου Ψυχοθεραπευτών της NDI Ελληνικής Συμβουλευτικής Εταιρείας, του European Association for Councelling, του International Association of Health Care.

Θεανώ Χατζούδη
Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας
Ψυχοθεραπεύτρια – Εκπαιδεύτρια NDI

Η Θεανώ Χατζούδη είναι απόφοιτη Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (Α.Π.Θ.), πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια ενηλίκων (ΕΟΠΠΕΠ), Εμψυχώτρια ομάδων, Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας,Ψυχοθεραπεύτρια & Επόπτρια NDI.
Έχει ειδικευτεί στην Παρεμβαίνουσα Μη κατευθυντικότητα (NDI) και στη Συμβουλευτική των Εξαρτήσεων (Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών)
Εργάστηκε 13 χρόνια με άτομα με κινητική αναπηρία ως προπονήτρια σε ομάδα καλαθοσφαίρισης με αμαξίδιο και από το 2006 συμμετέχει εθελοντικά σε στο Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο “ΑΛΛΗ ΟΨΗ”, το οποίο υλοποιεί εκπαιδευτικά προγράμματα για τη βελτίωση και την ανάπτυξη της αυτονομίας ανθρώπων με κινητική αναπηρία.
Από το 1996 εργάζεται σε δημόσια προγράμματα απεξάρτησης και από το 2007 στο Πρόγραμμα Εναλλακτικής Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων “ΑΡΓΩ”.
Εμψυχώνει και συντονίζει βιωματικά-επιμορφωτικά εργαστήρια ενηλίκων.
Είναι μέλος του Πανελληνίου Συλλόγου ψυχοθεραπευτών της NDI και της Ελληνικής και της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Συμβουλευτικής (ΕΕΣ).

Θένια Χριστάκου
Ψυχοθεραπεύτρια
Εκπαιδεύτρια NDI

Η Θένια Χριστάκου είναι Θεατρολόγος, Εμψυχώτρια Ομάδων, Ψυχοθεραπεύτρια και Εκπαιδεύτρια NDI.

Έχει σπουδάσει στην Σχολή Καλών Τεχνών του ΑΠΘ στο Τμήμα Θεάτρου.
Έχει ειδικευτεί στην Παρεμβαίνουσα Μη κατευθυντικότητα (NDI).
Έχει εκπαιδευτεί ως ηθοποιός στο Κέντρο Θεατρικής Έρευνας Θεσσαλονίκης (ΚΘΕΘ).

Εμψυχώνει και συντονίζει ομάδες προσωπικής ανάπτυξης και βιωματικά-επιμορφωτικά εργαστήρια σε συνεργασία με διάφορους φορείς αλλά και στο πλαίσιο ευρωπαϊκών προγραμμάτων.
Υποστηρίζει ανθρώπους σε θέματα ψυχικής υγείας.
Είναι μέλος του Πανελληνίου Συλλόγου ψυχοθεραπευτών της NDI και της Ελληνικής Εταιρείας Συμβουλευτικής (ΕΕΣ).

Οι υπηρεσίες μας

Εκπαίδευση, Εμψύχωση, Συμβουλευτική και Ψυχοθεραπεία σε πρόσωπα, ζευγάρια ή ομάδες.

Το ινστιτούτο

Ινστιτούτο «ΒΙΩΜΑΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ NDI

Το Ινστιτούτο «ΒΙΩΜΑΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ NDI» ιδρύθηκε τον Ιούνιο του 2017, στη Θεσσαλονίκη, με στόχο τη θεωρητική, ερευνητική, εκπαιδευτική και κλινική μελέτη, εμβάθυνση και εφαρμογή της φιλοσοφίας και των αρχών της της Παρεμβαίνουσας Μη Κατευθυντικότητας ( NDI-Non Directivité Intervenante).

Οι στόχοι του Ινστιτούτου είναι:

  • Η θεωρητική και ερευνητική μελέτη της Παρεμβαίνουσας Μη Κατευθυντικότητας σε θέματα Παιδαγωγικής, Εκπαίδευσης, Εμψύχωσης, Συμβουλευτικής και Ψυχοθεραπείας
  • Η εφαρμογή και διάδοση της NDI στην καθημερινή ζωή.
  • Η δημοσίευση και η έκδοση βιβλίων, ερευνών, θεωρητικών και κλινικών μελετών.
  • Η κοινωνική παρέμβαση σε συνεργασία με πολίτες, συλλογικότητες, σχολεία, φορείς, υπηρεσίες ψυχικής υγείας και ψυχοθεραπείας, απεξάρτησης κ.α

To Ινστιτούτο ΒΙΩΜΑΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ NDI είναι μέλος:

  • Του Πανελληνίου Συλλόγου Παρεμβαίνουσας Μη Κατευθυντικότητητας
  • Είναι πιστοποιημένο εκπαιδευτικό κέντρο της Ελληνικής Εταιρείας Συμβουλευτικής