Βιωματικό εργαστήρι

«Σώμα, ψυχή, νους σε μια αδιαίρετη ενότητα»

Σάββατο 23 Φεβρουαρίου, 10.00-18.00

Συμμετοχή 50 ευρώ

Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων 12 άτομα

Το εργαστήρι αυτό είναι ένα κάλεσμα για ανθρώπους που έχουν μια σχετική εμπειρία βιωματικών εργαστηρίων και θέλουν να βιώσουν ένα ταξίδι ενεργοποίησης και των τριών διαστάσεων του εαυτού.

Απευθύνεται σε επαγγελματίες, σπουδαστές, εμψυχωτές ομάδων που δραστηριοποιούνται στο χώρο της εκπαίδευσης, του αθλητισμού, της τέχνης και έχουν ένα ενδιαφέρον να συμμετέχουν σε μια διαδικασία τόσο επικέντρωσης στον εαυτό, όσο και έκφρασης και επικοινωνίας.

Ο ρόλος του σώματος είναι πολύ σημαντικός στον τρόπο που σχετιζόμαστε. Συνειδητά ή ασυνείδητα είναι φορέας τόσο λεκτικών όσο και μη-λεκτικών μηνυμάτων που επηρεάζουν τις σχέσεις. Έχει μνήμη και εντυπώνονται σε αυτό, βιώματα, εμπειρίες, συναισθήματα- απωθημένα πολλές φορές- τα οποία μπορούν να ανακληθούν μέσα από ένα σωματικό ερέθισμα.

Είναι πρωταρχικής σημασίας η ενεργοποίηση και σύνδεση της σωματικής, νοητικής, ψυχικής και κοινωνικής λειτουργίας του ατόμου, για να μπορέσει να αντιληφθεί τον εαυτό του ως σύνολο και να δημιουργήσει ουσιαστικές σχέσεις.

Μέσα από ασκήσεις ενεργοποίησης, χαλάρωσης, σωματικής έκφρασης και επικοινωνίας, επιδιώκεται ο εμπλουτισμός και η βελτίωση των συμμετεχόντων σχετικά με τη σημασία που διαδραματίζει το σώμα τόσο στην έκφραση όσο και στην επικοινωνία μας με τους άλλους. Η εμψύχωση ακολουθεί τις αρχές της Παρεμβαίνουσας Μη-Κατευθυντικότητας (NDI) που συνοψίζονται στο τρίπτυχο: «ακούω-προτείνω-συνοδεύω»

Εμψύχωση:

Χριστίνα Βασιλείου: Πτυχιούχος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού Α.Π.Θ. , Εμψυχώτρια ομάδων NDI, Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας NDI (6945772065)

Θεανώ Χατζούδη: Πτυχιούχος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού Α.Π.Θ. , Εμψυχώτρια ομάδων NDI, Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας NDI (6946283114)

Πληροφορίες – Δηλώσεις συμμετοχής: στις εμψυχώτριες

Μοιράσου το:

Περισσότερες δραστηριότητες