Βιωματικό εργαστήρι

«Η εμπιστοσύνη ως βασικό συστατικό μιας ανθρώπινης σχέσης»

1η Συνάντηση: Εμπιστοσύνη, σημασία και προσδοκίες,  Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 11.00  14.00 

2η Συνάντηση: Φόβος και Εμπιστοσύνη, Κυριακή 3 Μαρτίου 11.00 – 14.00 

3η Συνάντηση: Η εμπιστοσύνη και η ζήλια στο ζευγάρι, Κυριακή 31 Μαρτίου  11.00 – 14.00

4η Συνάντηση: Η ανάκτηση της χαμένης εμπιστοσύνης, Κυριακή 7 Απριλίου 11.00 – 14.00 

Συμμετοχή ανά ομάδα 30€ / άτομο

Συμμετοχή για όλο το σεμινάριο 100€ /άτομο

Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων 14 άτομα

Η δυνατότητα κανείς να εμπιστευτεί συνδέεται με την αξιοπιστία, τη φερεγγυότητα και αφορά στην ικανότητα κάποιου να αφοσιώνεται στις νόμιμες προσδοκίες των άλλων. Αποτελεί την συστατική αρετή αλλά και την αιτιακή προϋπόθεση για την ύπαρξη οποιασδήποτε κοινωνικής οργάνωσης.

Η εμπιστοσύνη μπορεί να ορισθεί ως μια κατάσταση, η οποία περιλαμβάνει μόνο θετικές προσδοκίες για τα κίνητρα του άλλου. Ακριβώς γι’ αυτό εμπεριέχει σημαντικά, την έννοια του κινδύνου και της απογοήτευσης.

Αν και οι ανθρώπινες σχέσεις περνούν μια κρίση κοινωνική, αρκετοί είναι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι η κρίση αυτή οφείλεται κυρίως στην κακή επικοινωνία.

Μπορεί η εμπιστοσύνη να αποτελέσει το βασικό συστατικό πάνω στο οποίο δύναται να χτιστεί μια υγιής σχέση; Πώς χτίζεται η εμπιστοσύνη και πόσο χρόνο χρειάζεται για να ανακτηθεί, αν μια φορά χαθεί; Τι γίνεται όταν υπάρχει ζήλια στο ζευγάρι; Φοβόμαστε τελικά να εμπιστευτούμε;

Μέσα από τεχνικές εμψύχωσης που ενισχύουν την αποδοχή της διαφορετικότητας και την αποδοχή του εαυτού, θα έχουμε τη δυνατότητα για αλληλεπίδραση, ανταλλαγή απόψεων άλλα και ανακάλυψη νέων προοπτικών.

Εμψύχωση:

Κωνσταντίνος Γκιουλγκίδης, Msc Φυσικός, Βοηθός Φυσικοθεραπευτή, Εμψυχωτής Ομάδων – Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας NDI (6936614280)

Ιωάννα Πανταζή, Κοινωνική Λειτουργός, M.A in lifelong Learning, Εμψυχώτρια Ομάδων – Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας NDI (6937434858).

Πληροφορίες – Δηλώσεις συμμετοχής: στους εμψυχωτές

Μοιράσου το:

Περισσότερες δραστηριότητες