#ΕγώΕσύΕμείς

oμάδα εφήβων

Αυτή η ομάδα δε θα είναι σαν σχολικό μάθημα, δε θα έχει προ-σχεδιαστεί για εμάς χωρίς εμάς!

Θα ξεκινάμε από τα ζητήματα που μας απασχολούν, τα συναισθήματά μας, τα ερωτήματα που δε μας αφήνουν να κοιμηθούμε, τα όνειρα μας για τη ζωή, κάθε θέμα που μας απασχολεί, τις δικές μας επιθυμίες και ανάγκες. Θα ξεκινάμε από εκεί και θα προχωράμε ακούγοντας και μαθαίνοντας ο ένας/μία από την άλλη/άλλο. Αυτή η ομάδα θα είναι ένας χώρος να πειραματιστούμε, να εκφραστούμε, να μοιραστούμε, να παίξουμε, να αποφορτιστούμε, να δημιουργήσουμε μεσα σε ένα περιβάλλον ασφάλειας, αποδοχής και νοιαξίματος τους ενός/μιας για τον άλλο/η. Θα προσπαθήσουμε να δούμε τον κόσμο πιο καθαρά με τα δικά μας μάτια αλλά και να κοιτάξουμε τον κόσμο μέσα από τα μάτια του άλλου/ης. Θα εξερευνήσουμε πως μπορούμε να απεμπλακούμε από στερεότυπα και προκαταλήψεις και να ζούμε μαζί απολαμβάνοντας όπως είμαστε, ίδιοι/ες και διαφορετικοί/ες. Εκτός απ’ το να μιλήσουμε, ίσως αν θελήσουμε να χορέψουμε, να τραγουδήσουμε, να παίξουμε θέατρο, παιχνίδια λεκτικής και μη-λεκτικής/σωματικης εκφρασης και επικοινωνίας, ίσως αυτοσχεδιασουμε, ίσως ζωγραφίσουμε, ίσως γράψουμε και ποιήματα. Ίσως όλα αυτά ή και τίποτε από όλα αυτά αν δε το θέλουμε. Σίγουρα χωρίς κριτική και σχόλια και ως εκεί που το ευχαριστιέται ο καθένας και η καθεμιά μας. Η ομάδα αυτή θα είναι από εμάς για εμάς…!

Εμψυχωτές

Φίλιππος Ναχμίας Εμψυχωτής NDI, Εκπαιδευόμενος Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας NDI, BSc στη Φυσική – ΑΠΘ, MSc στην Αστροφυσική – University of Malta, μεταπτυχιακός φοιτητής στο πεδίο της Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία στην παιδαγωγική σχολή του ΑΠΘ, εξοικειωμένος με και γοητευμένος από τις θεατροπαιδαγωγικές παραδόσεις και πρακτικές, εμψυχωτής ομάδων παιδιών, εφήβων και ενηλίκων με θεματολογία την προσωπική ανάπτυξη, την ενεργό πολιτειότητα και κοινωνική παρέμβαση, την εξοικείωση με έννοιες των φυσικών επιστημών, συντονιστής ευρωπαϊκών προγραμμάτων νεολαίας Erasmus+ & European Solidarity Corps

Μαρία Τσανανά Εμψυχώτρια NDI, Εκπαιδευόμενη Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας NDI, Παιδαγωγός Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης – ΑΠΘ, εμψυχώτρια βιωματικών συναντήσεων με θέμα την διαχείριση των συναισθημάτων και την επίλυση συγκρούσεων σε τάξεις Δημοτικού και Λυκείου της νότιας Ισπανίας με παιδιά και εφήβους ευπαθών κοινωνικών ομάδων, πολυετής πείρα και ενασχόληση με τον χορό και την σωματική έκφραση, εμπειρία στην διοργάνωση ευρωπαϊκών προγραμμάτων Erasmus+ & European Solidarity Corps.

Κάθε 1η και 3η Παρασκευή του μήνα για δυόμισι ώρες μέχρι και το Μάιο

Κόστος 30€ / μήνα

Συναντήσεις γνωριμίας για επικοινωνία και μια πρώτη επαφή

1 η συνάντηση Παρασκευή 15 Νοέμβρη 16:00 -18.30 με ελεύθερη είσοδο

2 η συνάντηση Παρασκευή 29 Νοέμβρη 16:00 -18:30 με ελεύθερη είσοδο

Πληροφορίες / Δηλώσεις Συμμετοχής: 698.068.5921 | 694.241.6930

Μοιράσου το:

Περισσότερες δραστηριότητες